Ervaringen

Anoniem:

“Zodra ik enkele Brain Gym® ®oefeningen met de leerlingen gedaan heb merk ik verschil. Er komt veel meer rust en de leerlingen zijn beter geconcentreerd.”

Jeannette, leerkracht groep 4:

“Een van de leerlingen stagneerde in zijn leesproces; al een half jaar kwam hij maar niet naar een volgend AVI-niveau. Ik ben hem individueel gaan begeleiden met Brain Gym® .Toen hij 6 weken later weer getest werd, kwam hij 2 niveaus hoger uit.

Hij zei zich veel rustiger te voelen en had meer zelfvertrouwen om de test te doen.”

Consult met Emmy, 52 jaar

Eenmaal met Brain Gym® ®gewerkt als voorbereiding op een praktijkexamen; om hiervoor het zelfvertrouwen te vergroten. Ze zag er namelijk nogal tegenop.

Reactie naderhand van Emmy: “Ik voelde me zo rustig, ik heb het examen heel goed gedaan”.

Een dame van 48 jaar kwam in mijn praktijk met een speciale wens: rondneuzen in een boekwinkel en daar weer uit kunnen lopen zonder toe te geven aan haar drang iets te ‘moeten’ kopen. Ze wilde graag de baas blijven over haar aankoopgedrag. Bovendien hadden haar portemonnee en kastruimte hun grenzen.

Na twee consulten en thuis Brain Gym® -oefeningen doen lukte het om ook met lege handen de boekwinkel te verlaten. Ze is daarna zelfs haar eigen boekenkasten gaan opruimen.

Dit resultaat houdt tot op heden stand – en we zijn inmiddels ruim 10 jaar verder.

“Wat een geweldig effect hebben de oefeningen. Na de eerste cursusdag voelde ik me direct al helderder in mijn hoofd. Ik reed zelfverzekerd naar huis. De oefeningen doe ik dagelijks en met veel plezier. Ik heb gemerkt dat de oefeningen voor het zien me enorm helpen als ik ga autorijden: ik heb op de weg meer overzicht en voel ik me rustiger in het verkeer. Verder ontdekte ik door de oefeningen voor het luisteren te doen mijn kinderen beter te ‘verstaan’: dat ik écht hoor wat ze te vertellen hebben.

Het Brain Gym® -stappenplan met de oefeningen zet ik nu ook in in mijn coachingspraktijk: met veel succes.

Kortom, ik ben ontzettend blij dat ik Brain Gym® ®ontdekt heb en dat ik zoveel heb mogen leren. Ik kan het iedereen aanraden.”