Brain Gym® 220: Vision Circles

Wil jij graag een beter zicht? Goed zien zonder bril? Goed voor je lichaam, voor je ogen zorgen? Dan is deze cursus iets voor jou!

In deze dynamische, creatieve en speelse cursus verkennen we 8 Vision Circles, met 34 Vision Gym oefeningen, door een ruimere zintuiglijke waarneming. We bevorderen niet alleen ons ZICHT, onze OGEN, maar verkennen ook onze VISUALITEIT, namelijk onze manier van de dingen te ZIEN, te voorZIEN, in te ZIEN, onze VISIE…

Meer dan 50 jaren geleden, schreef Dr William Bates dat visie/zicht en visueel vermogen, aangeleerde aandachtsvaardigheden waren die verbeterd konden worden met de juiste oefeningen en attitude. Zijn revolutionaire benadering heeft honderden duizenden mensen beïnvloed om hun visie/zicht te verbeteren. Sindsdien beschrijven gedragsoptometristen visie/zicht ook als een aangeleerde competentie.

Een aangeleerde vaardigheid

In deze cursus (van Gail Dennison, vrouw van Paul Dennison, grondlegger van Brain Gym® en Educatieve Kinesiologie) gaan we ervan uit dat visie/zicht een aangeleerde vaardigheid is. Hij biedt de mogelijkheid om onze zintuiglijke (sensorische) waarneming te (her)ontdekken. Voor sommigen onder ons betekent dit de wereld benaderen zonder lens/bril tussen ons en onze realiteit. Voor anderen, kan het betekenen: meer ontspannen, heldere open ogen en aangenamer oogcontact.

Voor ieder, biedt Vision Circles, een kader waarin je de grenzeloze mogelijkheden kan verkennen die zich kunnen  voordoen via grotere mindfullness van onze zintuiglijke waarnemingen.

De bewegingen vervolledigen, samen met de 26 Brain Gym® oefeningen, het leermenu in een Edu-K in Depth balans.

Vereiste vooropleiding:

  • geen (vroeger was de Brain Gym® 101 als vooropleiding vereist maar dat is nu recent gewijzigd)

Agenda:

Op dit moment staat deze cursus niet in de agenda.