Brain Gym® 170 for Special Needs

Deze cursus is geschikt voor iedereen die betrokken is bij onderwijs en opvoeding (therapeuten, leerkrachten, PGB-ers en ouders) van kinderen en volwassenen, in het bijzonder met speciale uitdagingen. De cursus wordt in het Engels gegeven en waar nodig vertaald in het Nederlands.

Brain Gym® 170 geeft excellente toepassingen voor vele mentale en fysieke uitdagingen zoals: Autisme, Cerebrale Parese, ADD en ADHD, dyslexie, alle soorten ‘dys’-en, Angelman Syndroom, Down Syndroom, spraakmoeilijkheden, hersenbeschadigingen, blindheid, doof- of slechthorendheid, gevolgen van beroertes en epilepsie.

Inhoud van de cursus

  • 26 Brain Gym® bewegingen en aanpassingen voor een speciale doelgroep
  • 7 Bouwsteen Activiteiten, die de ontwikkeling van het zenuwstelsel ondersteunen
  • Een 5-Stappen plan om te werken aan individuele doelen voor leren en presteren
  • Dennisons Lateraliteits Repatterning voor algehele brein-lichaam integratie
  • De grondbeginselen van Edu-K

Cursisten zullen de cursus verlaten met nieuwe vaardigheden om het leren en prestaties te optimaliseren op alle gebieden in het leven. Ze zullen de tools meteen thuis, op scholen en in therapeutische settings kunnen toepassen.

Vereiste vooropleiding

  • geen

Teacher training:

Na deze cursus is er de mogelijkheid tot een extra lesdag die licentie verleent voor het onderwijzen van de ontwikkelings-bevorderende Bouwsteen Activiteiten, Movement Based Learning.

Vereiste vooropleiding:

  • Brain Gym® 170 for Special Needs
  • Tevens: blijk geven van benodigde kennis en kunde, en 6 studies van balansen

Cecilia Koester MEd

Brain Gym® 170 is ontwikkeld door Cecilia Koester, MEd, oprichtster van op beweging gebaseerd leren, is internationaal bekend om haar werk met kinderen en volwassenen die speciale behoeften hebben. Ze heeft sinds 1979 met velen gewerkt, waaronder mensen die gediagnosticeerd waren met ernstige uitdagingen.

Al haar werk toont duidelijk aan hoe je met beweging tegemoet kunt komen aan ontwikkelingsbehoeften. Cecilia heeft Brain Gym® 170 ontwikkeld voor de Educational Kinesiology Foundation en ze mentort nu anderen hoe te werken met deze levensveranderende cursus. Bovendien biedt ze een eendaagse workshop die licentie verleent om de ontwikkelingsbevorderende bouwsteen activiteiten te onderwijzen aan anderen. Bezoek haar website: www.movementbasedlearning.com

Agenda:

Op dit moment staat deze cursus niet in de agenda.

Beeldmateriaal: